Wat een betaaltabel over het spel zegt

Wat een betaaltabel over het spel zegt

Slotmachines zijn razend populair door hun variatie, eenvoudig en natuurlijk de kans om veel geld te winnen tegen een lage inzet. Vooral de slotspellen met progressieve jackpots doen het de laatste tijd erg goed. Daarom is het tijd voor een korte les over deze online gokmachines. Wist je bijvoorbeeld dat veel mensen slotmachinespellen spelen zonder aandacht te geven aan de betaaltabel? Dat kan een fout zijn, want er zijn verschillende redenen waarom je juist wel je aandacht af en toe even op deze tabel zou moeten vestigen. Wist je bijvoorbeeld aan dat de tabeltabel jou inzicht kan geven in een slotmachine al lang voordat de rollen gaan draaien? De redenen om de betaaltabel nooit meer over het hoofd te zien, worden in dit artikel beschreven.

Ken je slotmachine

Het is ideaal om te weten welke symbolen in een slotspel het beste uitbetalen. Als je deze informatie hebt, weet je namelijk beter hoe je kunt winnen. Door dit voor je begint met spelen te checken op de betaaltabel, zul je direct zien hoe veel symbolen je nodig hebt om de winnende combo te vormen. Dat is overigens voor zowel de online als de landgokmachines belangrijk om te weten. Biedt jouw slotmachine zijspellen of bonusspellen aan? Dat kan dan het wedden wel eens een stukje lastiger maken. Je zult namelijk moeten weten hoeveel een extra zij-inzet of bonusinzet je gaat kosten en wat je ervoor terug kan krijgen. Die informatie zul je niet in het spelmenu terugvinden, maar staat over het algemeen wel goed uitgelegd in de betaaltabel. In één oogwenk kun je dus al een weloverwogen beslissing maken aangaande je volgende stap. En wist je al dat de betaaltabel ook uitleg verschaft over speciale symbolen? Je zult zomaar een symbool tegen kunnen komen die je nog niet kent. Door een blik op de tabel te werpen zie je direct hoe deze speciale symbolen in elkaar steken en wat het voor jou kan betekenen. Moeten deze symbolen terechtkomen op een bepaalde lijn of maakt het niets uit? Dit kan wel eens het verschil maken.

Speciale opties

Zelfs als je slotmachine speciale symbolen of kenmerken heeft, wat betekenen deze dan? De betaaltabel van een slotmachine kan jou precies vertellen wat een bonusronde inhoudt, hoe je deze moet spelen en wat het jou kan bieden. Is het een bonus voor een gratis ronde, een klik-en-win-bonus of een ander type bonus? De tabel zal je de weg wijzen. Wist je dat hypothese ook worden behandeld in een betaaltabel? En wat gebeurt er als je scherm vastloopt of het spel simpelweg niet meer werkt, krijg je dan je geld terug? Zelfs deze regels kun je aflezen uit de tabel. En heb je een slotmachine gekozen met een progressieve jackpot? Misschien wel meerdere? Als dat zo is, dan wil je natuurlijk weten hoe je deze jackpot kunt bereiken. Wat is de winnende combinatie en hoeveel moet je inzetten? Juist, de betaaltabel weet het. Nu is het in de praktijk zo dat niet alle betaaltabellen bovenstaande informatie zullen laten zien, maar dat is wel de bedoeling. Als speler moet je namelijk weten waar je aan toe bent alvorens je een spel speelt, en niet alles zal in de algemene voorwaarden staan. Als je bijvoorbeeld van tevoren wilt weten hoe vaak een slot uitbetaald en wat de RTP-ratio (‘Return To Player-ratio), dan zou dit op de betaaltabel moeten staan. Het is zeker waard om dit voor het spel even op te zoeken. Als de RTP-ratio laag is, dan kan het zo zijn dat misschien toch liever voor een andere slotmachine gaat.


Reageren is niet mogelijk.